Himmelriket på Jorden

Gotland i tidiga maj månad är nog det närmaste himmelriket man kommer. Jag hade nöjet att vara där i en vecka med underbart fiske och fantastiskt sällskap. De första dagarna hade jag min fru med mig. Tyvärr lyckades hon inte landa någon öring under sina fiskepass. Vi träffade Magnus Svensson som är en profil i Klintehamn. På kvällarna var vi på trevliga restauranger i Visby. Jag kan varmt rekommendera ”grisens hemligheter” på bolaget, en trevlig restaurang med varm atmosfär!

När frun åkt hem fick jag möjlighet till en dags lärorikt fiske med Frank Gustavsson från team ABU. Han lyckades sälja på mig nanofil-lina, den gladde mig resten av resan. Tidigare var jag lite tveksam då den uppgivna brottstyrkan är lägre än andra stumma linor, men det visade sig vara ett icke-problem vid praktiskt fiske. Det man skall tänka på är att vara mycket noggrann med knutarna. Frank visade att det inte är lönt att försöka lära far sin göra barn, när han tagit tre vackra öringar lämnade han spoten till mig så att även jag fick känna spögung.

Därefter kom polarna med färjan från fastlandet (dit för övrigt Öland räknas då de har en bro, enligt gotländsk definition). De kommande dagarna varierade jag spinn och flugfiske. Spinnfisket gick bra och det biter i lite varstans runt ön. Flugfisket däremot, vad säger man? På en skala mellan fiasko och katastrof så närmar det sig det sistnämnda. Jag körde hårt med fluga, jag ville verkligen ta den där första flugöringen. Nu får det bli en annan gång.

Nästan alla öringar vi fångade tog på Sillver kust. Färg verkade relativt oviktigt. Vi tvingades gneta upp öringarna och hamnade aldrig på en fläck där öringarna trängdes. Jag får mycket uppskattning för mina drag och det är roligt, det är de värda…

Kommentarer inaktiverade.